Makelaar in Vleuten, dorps en landelijk karakter nabij de stad.

Wonen in Vleuten heeft veel voordelen. Het hoort bij de gemeente Utrecht en ligt mooi centraal in het land. Het heeft een eigen treinstation, waardoor je zo in het centrum van de bruisende stad Utrecht staat. De wijk Vleuten-De Meern bestaat uit de oude woonkernen Vleuten en De Meern. Ook de buurten Vleuterweide, Oudenrijn, Haarzuilens, Rijnenburg en Veldhuizen horen bij de wijk.

Vleuten-De Meern is de grootste wijk van Utrecht, gevolgd door de wijk Noordwest. De wijk Utrecht Binnenstad is Utrechts kleinste wijk. De leeftijdsopbouw verschilt sterk per wijk. In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern wonen in verhouding veel jongere gezinnen met kinderen. Het bevolkingsaantal in Vleuten ligt om en nabij de zevenduizend inwoners.

Historie.

Deze hele omgeving heeft een rijke geschiedenis. In het stroomgebied van de Oude Rijn bevinden zich vele resten van nederzettingen van vroegere bewoners waaronder een Romeins castellum, kastelen en ridderhofsteden. Men is hier actief op terreinen als: lokale historie, genealogie, archeologie en monumenten. In 1954 werd de gemeente Vleuten-De Meern gevormd uit de gemeenten Haarzuilens, Vleuten, De Meern Oudenrijn en Veldhuizen. In de jaren daarna vonden er fusies plaats waaruit onder andere de gemeente Vleuten-De Meern ontstond.

Per januari 2001 behoort deze bij de gemeente Utrecht. Het gebied rond Vleuten en De Meern is van oudsher agrarisch en kent tot de tweede helft van de twintigste eeuw nauwelijks industrie. Een grote stimulans voor de ontwikkeling van de Vleutense tuinbouw is de komst van tal van kwekers uit het Westland. Aangemoedigd door de redelijke grondprijzen, werden er bedrijven gestart. Ze kweken voornamelijk groente en fruit onder glas. Voordat de gemeente Vleuten-De Meern werd opgeheven, waren er daar tussen de 70 en 125 tuinbouwbedrijven gevestigd.

Nieuwbouwprojecten en bestaande bouw.

Veel mensen, met name gezinnen, vestigen zich graag in Vleuten. Binnen niet al te lange tijd kunt u wonen op bijvoorbeeld de locatie Haarzicht in Vleuten. De bouw van huizen op deze locatie is inmiddels gestart. Het ligt direct naast het landgoed Haarzuilens. Omgeven door historie en natuur, worden hier circa 510 nieuwe woningen gebouwd met een basisschool en kinderopvang.

Door onze makelaars worden in Haarzicht vele soorten woningen aangeboden zoals: rij- en hoekwoningen, twee-onder-één-kap woningen en vrijstaande woningen. Maar daarnaast ook vrije kavels om uw eigen ‘kasteeltje’ te ontwerpen en te bouwen. Wonen in stijl in een landelijke en dorpse omgeving, met alle faciliteiten van het dorp Vleuten en de stad Utrecht om de hoek.

Makelaar in Vleuten Ted en Martijn.

Ted en Martijn kennen Vleuten op hun duimpje. Martijns ouders hebben jaren in Vleuten gewoond maar zijn vlak voor zijn geboorte naar Vianen verhuisd. Sinds 2006 is Martijn alsnog met zijn gezin naar Vleuten verhuisd. Wanneer u meer informatie wenst over nieuwbouw of bestaande woningen in Vleuten bent u dus bij Ted of Martijn aan het juiste adres!

Wat wil jij in Vleuten?

Ik wil graag…