Makelaar in Vianen, de belangrijke forensenplaats.

De stad Vianen is gelegen aan de Lek en is uitgegroeid tot een belangrijke forensenplaats. Twee belangrijke rijkswegen doorkruisen het gebied namelijk de A2 en de A27. Mooi centraal gelegen dus de ideale plaats om een huis te kopen. Vianen is een fusiegemeente met Leerdam en Zederik met als naam: gemeente Vijfheerenlanden. Het heeft diverse mooie wijken met een riant huizenaanbod. Vianen heeft een kenmerkende opbouw en structuur. Een enigszins vierkante aanleg en typisch stratenpatroon.

De stad Vianen is gebouwd rond de haven. Het was eerder een vestingstad. Kenmerkend is het kasteel, de stadsmuren en verdedigingswerken. Van de stadsmuur zijn zelfs nog stukken te zien in de stad. Op de muur staat een oud kanon met kogels. Verder staan er mooie kerken in Vianen en het stadhuis is een prachtig monument. Vianen telt circa 20.400 inwoners.

Historie van Vianen.

In het toenmalige dorp Vianen kwamen circa 3400 jaar geleden de eerste nederzettingen. Het dorpje werd vaak getroffen door overstromingen en daarom waren de bewoners genoodzaakt steeds weer ergens anders te wonen. In het jaar 1000 na Christus kwamen er pas definitieve nederzettingen. De bouwheer van Vianen, Willem van Duivenvoorde gaf met zijn vrouw Heilwich van Vianen in 1336 de eerste stadsrechten aan Vianen. Hij legde Vianen aan als vestingstad.

Daarom heeft de stad diverse verdedigingswerken waaronder de Lekpoort. Dit om de bisschop van Utrecht onder druk te zetten. Daardoor kreeg Vianen een concurrentiepositie ten opzichte van Utrecht. De stad ligt immers op een strategische plek langs de rivier de Lek. De stad lag later in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De familie Brederode was belangrijk voor de historische ontwikkeling van Vianen. Zij zorgden ervoor dat het een bloeiende stad werd. Vianen behoorde namelijk eerst nog tot een deel van het Duitse rijk. Na het uitroepen van de Bataafse Republiek 1795, behoorde Vianen pas tot Holland.

Makelaar in Vianen? Verschillende sferen in nieuwbouw en bestaande bouw.

Een huis kopen in Vianen is een grote aanrader. Hier op onze site worden vele soorten woningen aangeboden. Elke wijk in Vianen heeft haar eigen sfeer. In de binnenstad nabij leuke winkels. Of de wijk Hoef en Haag met een dorpshart waar het gezellig druk is. Hier woont men rondom de Brink met allerlei voorzieningen en een plek van ontmoeten. Er zijn gezellige straten en hofjes, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Ook de Monnikenhof is een rustige en kindvriendelijke buurt.

In de wijk De Hagen bevindt zich de vogelbuurt, Bomenbuurt en Vijfheerenlanden. Het is een mooie, leefbare wijk waar de bewoners trots op zijn. Er hebben sinds 2009 wijkvernieuwingen plaatsgevonden en er is groot onderhoud uitgevoerd aan woningen. De wijk Amaliastein kenmerkt zich door de kindvriendelijke opzet. De wijk Hogeland kenmerkt zich door bebouwing uit verschillende perioden van de twintigste eeuw.

Wat wil jij in Vianen?

Ik wil graag…