Makelaar in Utrecht, een huis in de mooie wijken in Utrecht.

Waarom een huis kopen in Utrecht? De stad Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht. De stad bestaat uit vele woonwijken en geïntegreerde woonplaatsen. Met circa 349.235 inwoners is Utrecht de vierde stad van Nederland, gerekend naar inwonertal. De stad behoort bij de Randstad en is centraal gelegen op een knooppunt van wegen, spoorwegen en waterwegen.

Het is een toonaangevende beurzen- en conferentiestad met het hardst groeiende economisch centrum van zowel de randstad als heel Nederland. Met name in de dienstensector. De gemeente Utrecht bestaat uit de woonplaatsen Utrecht, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. Utrecht was een van de eerste steden in Nederland met stadrechten, heeft een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Genoeg voordelen om in deze mooie stad een huis te kopen!

Historie van enkele wijken.

Terwijde is een Vinex-locatie in Utrecht. Dit nieuwbouwgebied ligt in de Leidsche Rijn.Terwijde is genoemd naar de boerderij Hof ter Weyde. Deze boerderij behoorde eerder toe aan de kloosterorde der Johannieters die van hieruit een landerijencomplex ontgonnen. De opbrengsten werden gebruikt voor onder andere zieken en minderbedeelden in Utrecht. Het hoofdgebouw van deze boerderij blijft mogelijk gehandhaafd en opgenomen in het winkelcentrum van Terwijde. Omdat Terwijde relatief laag ligt, zijn er grote waterpartijen. Een groot deel van de bebouwing ligt op eilanden, omgeven door vijvers. In het midden van Terwijde ligt een waterwingebied, aangelegd als stadspark, het zogenoemde Waterwinpark. De wijk Langerak is eveneens een Vinex-locatie in Utrecht en maakt deel uit van de Leidsche Rijn.

De eerste huizen van Langerak werden in 1999 opgeleverd, een relatief jonge wijk dus en de eerste buurt van Leidsche Rijn. Langerak biedt aan circa tweeduizend mensen huisvesting. Deze buurt is gebouwd in de polder genaamd Langerak. Daar is de wijk dus naar vernoemd. Alle straten zijn daarom genoemd naar een rak, bijvoorbeeld Kreekraklaan en Grietmansraklaan. Parkwijk is een Vinex-locatie binnen de wijk Leidsche Rijn in Utrecht. Het bestaat uit twee delen namelijk: Parkwijk Noord en Parkwijk Zuid. Vanaf het jaar 2000 werden hier de eerste woningen opgeleverd en is dus, net als de andere twee wijken, een nieuwbouwwijk. Parkwijk heeft zijn naam te danken aan het grote aantal parken dat in en in de directe omgeving staat gepland. Hier is tevens het Amaliapark en winkelcentrum Parkwijk.

Wonen in de wijken Terwijde, Langerak en Parkwijk: Makelaar in Utrecht.

De drie wijken gelden als nieuwbouwwijk dus oudere woningen zijn hier niet te vinden. Een vrij nieuw huis kopen op een mooie locatie zal hier zeker lukken. Er is hier een groot aanbod in diverse types nieuwere woningen. Zeker wanneer u van een waterrijk en groengebied houdt. De wijken zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de wijken zijn verdere voorzieningen zoals scholen, ziekenhuis, bioscoop, restaurant, zwembad etc. dichtbij. Voor meer informatie, of hulp bij het zoeken naar uw nieuwe huis kunt u direct contact met ons opnemen.

Wat wil jij in Vleuten?

Ik wil graag…