Makelaar in Gouda, veel bezienswaardigheden.

De stad Gouda is gelegen in het oosten van de provincie Zuid-Holland en telt circa 72.825 inwoners. Gouda is wereldberoemd om haar kaas, pijpen, aardewerk en stroopwafels. Met name de Gouda kaasmarkt is alom bekend. Maar Gouda heeft bijvoorbeeld ook de speciale keramiekdag. De mooie compacte historische binnenstad biedt veel bezienswaardigheden, kleine middeleeuwse straatjes, authentieke winkeltjes en grachten in het centrum. Daarnaast zijn er vele prachtige hofjes en een museum.

Gouda is een bezoek meer dan waard. Een huis kopen in Gouda is ook zeer interessant vanwege de gunstige ligging in Zuid-Holland. Makkelijk bereikbaar vanaf de A12 en A20. Het wonen is hier een fijne ervaring. Gouda is ook makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. En de stad ligt aan twee grote rivieren. Aan de zuidkant de Hollandse IJssel en ten westen van de stad De Gouwe.

Wat vertelt de geschiedenis van Gouda.

De naam Gouda verwijst naar de rivier de Gouwe. Maar deze rivier kende meerdere namen, bijvoorbeeld Golde. Die naam werd in de middeleeuwen vervormd tot Goude of Ter Goude. In middeleeuwse en Latijnse teksten werd de naam geschreven als Gouda waarmee zowel rivier als stad kan worden bedoeld. Tegenwoordig is Gouda de enige stad in Nederland die zowel officieel als in de volksmond de Latijnse naamsvorm heeft. Een groot aantal producten is verbonden met Gouda, al heeft de stad geen specifieke bijnaam.

Gouwenaren worden, net als Alkmaarders en Nederlanders in het algemeen, weleens kaaskoppen genoemd. Rond het jaar 1000 was het gebied waar Gouda nu ligt drassig en bedekt met moerasbos en kleine riviertjes zoals de Gouwe. Gouda kent een paar enorme stadsbranden. In de middeleeuwen groeide Gouda uit tot een belangrijke stad.

Makelaar in Gouda, woongenot in vele wijken.

De afgelopen decenia breidde Gouda zich steeds meer uit en ontstonden o.a. de wijken Oosterwei, Bloemendaal, Goverwelle, Westergouwe, Korte Akkeren Oud, Ouwe Gouwe en Molenbuurt. Een geschikt huis kopen in Gouda is dus geen enkel probleem! Het zijn allemaal wijken waar wij diverse woningen in ons aanbod van hebben. Veel van die wijken bieden groen en daarnaast de nodige voorzieningen. In de wijk Binnenstad zijn veel winkels, horeca en het biedt een podium aan evenementen als Oranjenacht, Singelloop en Kaarsjesavond. Het heeft lang geduurd voordat de stad werkelijk buiten de singels is gaan bouwen. Bloemendaal is een wijk die opgeleverd is in de jaren zeventig.

De wijk Korte Akkeren is één van de oudste delen van de stad buiten de singels, opgeleverd rond 1900. Het wordt bijna helemaal door water omsloten. De wijk Oosterwei is een vrij dunbevolkte wijk terwijl Goverwelle de dichtstbevolkte wijk van Gouda is. De wijk Westergouwe is nog helemaal in ontwikkeling en de eerste woningen zijn in 2016 opgeleverd. Onze makelaars zijn bereid informatie te verstrekken over het wonen in de diverse wijken van Gouda.

Wat wil jij in Vianen?

Ik wil graag…