Makelaar in de Meern, heerlijk wonen.

De Meern is een woonplaats in het westelijk deel van de gemeente Utrecht. Tot 2001 vormden De Meern, Haarzuilens en Vleuten samen de gemeente Vleuten-De Meern. Op 1 januari 2001 werd deze gemeente bij Utrecht gevoegd. Sindsdien is er sprake van een wijk Vleuten-De Meern. Deze wijken bestaan dus uit de oude woonkernen Vleuten en De Meern. Ook de buurten Haarzuilens, Vleuterweide en Rijnenburg behoren tot de wijk Vleuten-De Meern. Dit is de grootste wijk van Utrecht. Utrecht Binnenstad is de kleinste wijk van Utrecht. Per wijk verschilt de leeftijdsopbouw sterk.

In Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn wonen in verhouding veel jongere gezinnen met kinderen. Het aantal inwoners van De Meern is circa 21.550. In het groen centrale hart van de grote stadsuitbreiding Utrecht ligt het stadspark genaamd Maximapark om heerlijk te recreëren en tot rust te komen. Kortom; een huis kopen in De Meern, is absoluut een goed idee!

De Meern & historie.

De van oorsprong kleine nederzettingen De Meern ligt aan het begin van de Meerndijk. Omstreeks het jaar 1200 werd deze aangelegd om de laag gelegen polders bij Woerden te beschermen tegen water uit het hoger gelegen Utrechtse rivierengebied. De middeleeuwse naam van deze dijk was Marne of De Meern. Aan het begin van de dijk lag de Meernbrug. De brug gaf toegang tot de dijk en mede van belang voor het verkeer tussen Montfoort en Utrecht.

In de twintigste eeuw veranderde De Meern van een klein plattelandsdorp in een woonplaats voor tuinders, fruittelers, boeren, ondernemers in handel en nijverheid en dienstverlening, werknemers in al deze sectoren en daarnaast forensen. De verdere ontwikkeling van De Meern werd bepaald door de stad Utrecht en sinds 2001 is De Meern een woonplaats binnen de gemeente Utrecht. De Meern kent een aantal bijzondere gebouwen zoals de Mariakerk en Marekerk, Metaalkathedraal en Bevrijdingsmonument.

Een huis kopen in een van de diverse bruisende wijken: makelaar de Meern.

In De Meern zijn een aantal mooie wijken/woonplaatsen met een divers woningaanbod in nieuwbouw en bestaande bouw. Een huis kopen kan bijvoorbeeld in Vleuterweide. Winkelcentrum Vleuterweide is van, voor en door de mensen. Onderwijs, horeca, sport, cultuur, werken en gezondheidszorg dichtbij elkaar, midden in het hart van Vleuten. Ook nu nog wordt er in Vleuterweide gebouwd. De bouwactiviteiten vinden vooral plaats in het centrum van Vleuterweide. Haarzuilens is vooral bekend om kasteel De Haar. Hieromheen hebben veel bouwactiviteiten plaatsgevonden.

Het Brinkdorp is dus flink gegroeid in de jaren. Er zijn hier zowel oudere huizen als ook nieuwbouw. Het is een woonplaats met veel faciliteiten. Rijnenburg is genoemd naar het voormalige kasteel Rijnenburg. Rijnenburg moet de eerste duurzame en klimaatbestendige wijk van Utrecht worden. Het doel is een woon-recreatiegebied met natuur en landschap als basis en circa 5000 tot 7000 woningen. Voor meer informatie, huis kopen of huis (ver) huren, neem contact met ons op.

Wat wil jij in Vianen?

Ik wil graag…